Zorgprogramma Obesitas bij kinderen

 

Verhoging kwaliteit leven

Obesitas bij kinderen is een steeds groter probleem aan het worden. Het is een chronische ziekte waarbij vetstapeling kan leiden tot gezondheidsproblemen.

 

Het doel van het zorgprogramma Obesitas bij kinderen is obese kinderen door middel van het doorlopen van een beweeg- en leefstijl coachingsprogramma een verhoging van de kwaliteit van leven te laten ervaren.

In het Gezondheidscentrum Didam kiezen de zorgverleners voor een multidisciplinaire aanpak met een individueel zorgplan.

 

Bewustwording

Buiten de huisarts als verwijzer, nemen de diëtist, de kinderfysiotherapeut, de kinderpsycholoog en een leefstijlcoach een deel van het bewegings- c.q. coachingsprogramma voor hun rekening.

Kinderen die aan obesitas lijden worden 6-12 maanden lang door een aantal zorgverleners begeleid en getraind. Deze behandelingsperiode kan verlengd worden, indien nodig.

Het doel van deze interventie is kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar zich bewust te maken van het nut van bewegen, van voeding en het effect van een leefstijl.

 

Wilt u meer weten over dit programma?
Lees dan deze digitale folder of neem contact op met de praktijk.

Gezondheidscentrum

Panhuis 52

6941 BZ Didam

 

Sportcentrum AeroFitt

Hengelderweg 18

6942 NB Didam

 

Meulenvelden

Waverlo 2

6942 RG Didam