Bekkenfysiotherapie

 

De bekkenfysiotherapeut richt zich op mensen met problemen in het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kunnen zowel mannen en vrouwen als kinderen zijn.
Veel klachten zijn te verhelpen, maar mensen hebben door schaamte vaak moeite om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen. Als ze over die schaamte heen stappen, blijkt het leven weer veel prettiger te worden.


Bekkenbodem
De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt.
De bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit.


Leren herkennen en trainen
De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van speciale apparatuur.
De bekkenfysiotherapeut adviseert over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en, indien nodig, ondersteunende hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een bekkenband.


Ook voor klachten en vragen op seksueel gebied kunnen patiënten bij de bekkenfysiotherapeut terecht. Alleen een geregistreerd bekkenfysiotherapeut bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen.

 

Heeft u vragen?
Ik zal u graag te woord staan!

Marian Geurds-Beumer, geregistreerd bekkenfysiotherapeut
telefoon: 0316 - 22 11 56

Gezondheidscentrum

Panhuis 52

6941 BZ Didam

 

Sportcentrum AeroFitt

Hengelderweg 18

6942 NB Didam

 

Meulenvelden

Tesma 1

Ingang Lockhorststraat